Maak Kennis met de Dansdocenten van Myra Ceti

Martine

Hoofd dansdocent

Mijn naam is Martine Bos, Ik ben in 2005 als 1ste graads dansdocent afgestudeerd aan Fontys Dansacademie in Tilburg.
Met veel plezier geef ik danslessen aan alle leeftijden, van dreumesdans tot dance fit en pilates. Dus kom ook en dans gezellig mee!
Martine heeft in 2010 de dansafdeling binnen Myra Ceti opgezet!!

Thale

hiphop / urban docent

Nog zo’n topper waar we ontzettend trots op zijn:
Thale
Onze nieuwe HEELS / Dance Fit / Hiphop docent! Haar plek is ON STAGE!!!
Afgestudeerd aan het Albeda Dans College en danst al professionele shows in de Ziggo Dome en Ahoy!
Wil je ook eens kennis komen maken met haar vette moves?
Wanneer: Maandagavond & Woensdagmiddag en -avond!

Jeanette

Ballroom & Latin docent (Stijldansen)

Jeanette danst al van jongs af aan, dat kan ook niet anders als haar ouders de eigenaren zin van hun eigen stijldansschool Theo van Meer – Brouwers in Steenbergen.

Ze heeft het lesgeven in alle stijlen binnen Ballroom en Latin in haar aderen lopen.
Sinds 2021 is ze samen met haar broer Jos (waar ze op het hoogste niveau mee heeft gedanst), les gaan geven binnen Myra Ceti.
Haar lessen zijn kwalitatief hoog en erg gezellig
Daarnaast assisteert ze Mirella met de chorografie binnen de Musical afdeling

Nicole & Jamel

Salsa, Bachata & Kizomba Docenten

Nicole en Jamel zijn een top duo dat de Laten vibes binnen Myra Ceti op een hoger niveau brengt.

Onder hun eigen dansschool Latin Turns, verzorgen zij een technische en gezellige lesreeks.
Beide hebben aren ervaring in dansen op het hoogste niveau in show teams

Danslessen

Dreumesdans

1-2,5 jaar Hoe leuk is het om samen met je kleintje de eerst grote of kleine stapjes te zetten, samen te lachen en te bewegen.

Peuterdans / Peutergym

2,5-4 jaar Een les waarin op een speelse en fantasierijke manier wordt kennisgemaakt met dans. Er wordt in de les gewerkt aan muzikaliteit, samenwerking, houding en motoriek. Dansplezier staat natuurlijk voorop. Kortom: een feestje voor de allerkleinsten!

Kleuterdans / Kleuterballet / Algemene Dans Vorming (ADV) 1

4-6 jaar Een les waarin op een leuke en speelse manier verschillende dansstijlen en technieken aan bod komen. Er wordt gewerkt vanuit de belevingswereld van het kind, om zo de natuurlijke creativiteit en expressie te ontwikkelen. Verder wordt er gewerkt aan de motoriek, muzikaliteit, houding en dansgevoel. Maar dansplezier staat op de eerste plaats.

Kinderdans / Ballet Kids / Algemene Dans Vorming (ADV) 2

6-8 jaar Een swingende les waarin de kinderen kennis maken met verschillende dansstijlen en technieken, zoals klassiek ballet, moderne dans, jazz dance, show dance en improvisatie. Er wordt door middel van deze technieken gewerkt aan houding, lenigheid, muzikaliteit en dansgevoel. Maar dansplezier staat voorop.

Jazz Dance

8 – 11 jaar Een les vol energie en techniek. Er wordt gewerkt aan coördinatie, lenigheid, conditie en expressie. De les begint met een warming-up, daarna volgt een aantal technische oefeningen en we eindigen met een flitsende danscombinatie. Kortom: een les vol ritme, dynamiek en uitdaging.

Hiphop

Vanaf 8 jaar tot en met volwassenen

In de Hiphop les worden verschillende stijlen behandeld,  waaronder popping, locking, breaking en de eigen stijl van Fieke en Thale… knallen dus!

Klassiek / Modern ballet

8 – 12 jaar, 13+ en volwassenen vanaf 16 jaar

In de balletlessen wordt op gestructureerde wijze aan de elegante houding, pirouettes en sprongen gewerkt. De lessen dagen je uit in souplesse, kracht en techniek. Bij ballet wordt het hele lichaam getraind, maar wordt er ook gewerkt aan creativiteit, coördinatie en natuurlijk dansplezier!

En als je echt niet stil kan zitten, kom dan een kijkje nemen bij de moderne dansles. In dit uur wordt er gewerkt aan vloerwerk, draaien, sprongen, techniek en wordt er afgesloten met een combinatie met lekker veel vaart. Er is een grote afwisseling in muziek, dus voor ieder wat wils.

Show Dance

10 – 13 / 13 – 16 jaar / 16 + Show Dance is een afgeleide van Jazz Dance. Het wordt vaak gebruikt in musicals, theatershows en als ondersteuning van artiesten. In de les wordt dus naast de jazztechniek vooral gewerkt aan het showelement, dat betekent dat er veel aandacht uitgaat naar presentatie en uitstraling. Een swingende les vol show.

Heels Dance

13 – 18 jaar / 18 + Heels Dance, door Thale. Hierbij leer je looptechnieken en vrouwelijke bewegingen op hakken. Een les voor beginners en gevorderden. De warming-up is op sportschoenen. Daarna ga je over op  hakken. van lage blokhakken tot stiletto’s. alles kan!

‘Dancing in high heels should count as a superpower’

Musical Dance

18 +  Musical Dance door Veronique. Zij is gespecialiseerd in muziektheater en danst bij menig professioneel gezelschap. In deze les hoor je al je musical favorieten voorbij komen én leer je de (originele) dansen erop!! we gaan van musicals als Chicago naar Cats, van West Side Story naar A Chorus Line en zoomen in op verschillende stijlen van choreografen zoals Bob Fosse en Jerome Robbins.

Zodra we weer binnen les mogen geven, zal er ook een stukje Song & Dance in de les komen. Daar gaan we trainen op uithoudingsvermogen om te kunnen zingen én dansen en dans- en stemtechniek.

Dance Fit

volwassenen vanaf 18 jaar

Een swingende les met verschillende dans- en muziekstijlen, waarbij je met plezier werkt aan je uithoudingsvermogen, kracht en natuurlijk de nodige calorieën verbrandt. Dit alles op je eigen niveau. De les bestaat uit een deel cardio en een deel BBB. Kortom Dance Fit is voor iedereen die dansend aan de conditie wil werken!

Pilates

Volwassen vanaf 16 jaar Een pilatesles bestaat uit oefeningen die vloeiend en rustig worden uitgevoerd, dit door bewust gebruik te maken van de ademhaling. Een les waarin gewerkt wordt aan lichaamshouding, soepelheid en het versterken van de spieren. Met name de rompspieren, dus buik-, rug-, bil- en beenspieren. Kortom: een les met inspanning en ontspanning. Voor zowel beginners als gevorderden.