Theaterlessen

Er zijn groepen voor kinderen (vanaf 5 jaar), jongeren en volwassenen.

Je krijgt les in improvisatie, teksttoneel, fysieke training (beweging/dans) en stemtraining (spreken/zingen).

Al deze onderdelen zijn verpakt in het repetitieproces naar een voorstelling.

Les opbouw Theater

spelers 5 t/m 8 jaar

1. warming-up 10 minuten
2. speloefeningen 35 minuten
3. scènes repeteren 40 minuten
4. korte evaluatie 5

8 t/m 18 jaar:

1. warming-up 10 minuten
2. speloefeningen/dans 30 minuten
3. scènes repeteren 45 minuten
4. korte evaluatie 5 minuten

volwassen spelers:

1. warming-up 10 minuten
2. speloefeningen/dans 45 minuten
3. scènes repeteren 50 minuten
4. korte evaluatie 5 minuten

Maak Kennis met de Theaterdocenten van Myra Ceti

Indeling leerkrachten Theaterschool Myra Ceti:

De lessen voor spelers van 5 t/m 7 jaar worden gegeven door Menno en Mirella. Deze kinderen krijgen 1,5 uur les per week. Tijdens deze lessen leren de kinderen op een speelse manier de basisvaardigheden van toneelspel, dans en zang.

De lessen voor spelers van 8 t/m 18 jaar worden gegeven door Menno en Mirella. Deze groepen zullen de ene week les krijgen van Mirella en de andere week van Menno. De lessen van Mirella zullen bestaan uit aanleren van drama, dans of zang uit de musical, daarbij gebruikmakend van verschillende drama- en stemoefeningen. In de lessen van Menno zal verdieping plaatsvinden van aangeleerde stukken. Ook Menno zal daarbij gebruik maken van drama- en bewegingsoefeningen.

Deze lessen duren in totaal anderhalf uur, zodat er genoeg tijd is om te spelen, rustmomenten te creëren en na te bespreken.

De lessen voor volwassen spelers worden gegeven door Mirella. Deze lessen duren 2 uur, zodat er voldoende ruimte is voor ontspanning en speloefeningen. Hierin zit een pauze van 10 minuten. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van drama, zang en dans, maar werk je ook toe naar een voorstelling om het geleerde ten uitvoer te kunnen brengen.

Mirella

Artistiek leider Myra Ceti, docent, zangeres, Artiest

Mirella is docent basisonderwijs en gespecialiseerd in drama. Op 3-3-2007 is ze Myra Ceti gestart.
Ze danst, zingt en maakt haar hele leven al muziek. Ze stal toen de show en dat doet ze nog steeds!
Zij haalt het beste bij iedereen naar boven! Tijdens de musical lessen in dans, drama en zang en zeker tijdens haar workshops en presentaties.

Menno

Docent, Artiest

Menno leeft voor entertainment. Samen met Mirella geeft hij verbeelding aan de shows en lessen binnen de musical- en danslessen van Myra Ceti
Hij organiseert al meer dan 32 jaar mede de Sinterklaas intocht in Steenbergen en verzorgt het entertainment op feesten en partijen in de vorm van horeca en aankleding.
Menno is vaak te vinden in de Efteling met verschillende acts en Europees met straattheater via onder andere Brocéliande en Tukkersconnextion.